En dag med opplevelser for hele familien!


Horisont Hågåsen

19. juli 2017 arrangerte Hågåsens Venner Horisont Hågåsen med Vamp øverst på plakaten.
Vi ønsket at arrangementet skulle vise frem Hågåsen på en spektakulær måte,
og spesielt fremheve den unike historien og det storslåtte kulturlandskapet.

Det ble brukt omlag tusen dugnadstimer til sammen og premien var et vellykket arrangement for historiebøkene. Værgudene var heldigvis på vår side og selve dagen forløp i strålende solskinn og tilnærmet vindstille. Mennesker i alle aldre valfartet til Hågåsen og satte denne majestetiske toppen på kartet, en gang for alle!

Foto: Åge Jakobsen


Åpning av kultursti og guide turer

Første post på programmet var guidede turer på den nyetablerte «Kultursti Hågåsen».
Nils Olav Vågen, som også har vært delaktig i etableringen av kulturstien, hadde med seg flere grupper rundt på Hågåsen i solskinnet. De oppmøtte fikk et innblikk i hvordan de tyske troppene etablerte et funksjonelt hær-kystfort under den andre verdenskrig. Skiltene er spredt rundt på Hågåsen og har vært et populært innslag for turglade gjennom sommeren.

Vi ønsker å takke våre samarbeidspartnere (Flekkefjord Sparebank, Fylkeskonservatoren i Vest - Agder, Smaabyen Flekkefjord og lokale grunneiere) for all hjelp og støtte i denne etableringen.

Foto: Karl Olav Jægtnes


Barneaktiviteter

Barn har alltid elsket Hågåsen og denne dagen ønsket vi å gjøre ekstra stas på de unge, håpefulle. Drageflyging var et meget populært innslag og alle besøkende kunne skue flere titalls drager i lufta på en gang! I tillegg hadde vi besøk av vikinger, horisonten ble malt
(takk til Gunhild!), ulike barneaktiviteter ble gjennomført og ansiktsmaling er jo alltid populært.

Foto: Amanda Iversen Orlich


Kongshamn Bryggerestaurant – lokal mat og drikke

Uten mat og drikke duger helten ikke. Kongshamn Bryggerstaurant leverte mat og drikke i særklasse hele dagen. Vi fikk smake på fiskesuppe, laksewraps og pølser i alle varianter. Selv med så mye folk gikk logistikken bra og ingen forlot området sultne eller tørste.

Foto: Amanda Iversen Orlich


Musikk fra hovedscenen

Dagen ble avsluttet med noen forrykende konserter fra scenen.
Rune Tønnessen åpnet ballet og fikk publikum varme med fengende poplåter og vakker vokal.
Rune har også aner på Hidra og har trådt sine barnsben på Hågåsen.

Myrull fremførte vakre melodier med et rikt tekstmangfold. Hidrajenta Cecilie Larsen har skrevet flere av tekstene for bandet, også med utgangspunkt i historier fra Hidra. Rebecca Reimers (vokal) og Vidar Arntsen (gitar) er hovedbestanddelene i Myrull og de leverte varene – og vel så det. Som gjesteartister hadde de med Stene Osmundsen på trommer og Gard Nergaard på fiolin. Samlet ble dette et fyrverkeri av en konsert!    

Vamp avsluttet med et band i storslag! Det folkekjære bandet leverte en hitparade til stor glede for alle de oppmøtte. Vamp har de senere årene hatt fokus på å spille på spektakulære plasser ute i det fri, og Hågåsen var dermed den perfekte arena for bandet.

Foto: Ove Larsen


Horisont Hågåsen i fremtiden

Hågåsens Venner ønsker også i fremtiden å servere kulturopplevelser på Hågåsen.
Det er ikke sikkert vi slår like hardt på stortromma hvert år, men vi ønsker å bidra til et fortsatt fokus på denne flotte plassen. Har du lyst å være med å bidra er det bare å ta kontakt!

Foto: Åge Jakobsen